Kör inte bil berusad

Att köra bil alkohol påverkad är inte bara olagligt utan också moraliskt fel. Att undvika att ta bilen efter man har druckit borde vara en självklarhet för alla bilförare. Många människor mister sina liv ute i trafiken p.g.a att människor valt att köra bil trots att dom varit berusade. Men det finns fler faror än alkohol där ute på vägarna som många av oss kanske glömmer bort, som exempelvis vilda rådjur som korsar vägen utan någon som helst förvarning. Men det finns hjälpverktyg att ta till för att minimera denna fara ute på vägarna.

God belysning som lyser upp vägrenen

Att ha god uppsikt när man kör sin bil är väldigt viktigt naturligtvis. Att använda sig av bra belysning på bilen är viktigt och ett par extraljus som ökar sikten för föraren längst vägrenen kan spela en livsavgörande roll. Idag finns det en uppsjö av lampor att välja mellan och det gäller förstås att anpassa sitt köp efter det egna specifika behovet. Vissa extraljus med led dioder lyser otroligt långt medan andra lampor lyser väldigt brett. Vad som är bäst beror på hur lampan ska användas och vilket typ av ljus man är ute efter.

Varningsljus ett bra hjälpmedel ifall faran väl är framme

Om en olycka har skett ute på vägen så är ett varningsljus ett väldigt bra hjälpmedel för att varna andra bilförare. Idag kan man köpa billiga varningspuckar för ett par hundralappar som kan upptäckas på flera hundra meters avstånd. Ett varningsljus fungerar ungefär som en blixtljusramp som utryckningsfordon använder men är betydligt mer flexibelt att använda. Till skillnad från en blixtljusramp så behöver du inte montera blixtljuspucken på fordonet utan kan enkelt fästa denna på bilen via en magnet eller på ett närliggande föremål om så önskas.

13 Apr 2017