Alternativ för företagare - Gynna inte storbankerna

Alternativ till banklån

Detta är en syn som är allt för vanlig. En leende banktjänsteman sitter med ett lånekontrakt, och anledningen till att de ofta ler är inte att de är glada för din skull utan för att de vet om att de kommer att tjäna pengar. Ganska mycket pengar till och med. Storbankerna har höga räntor, och ställer samtidigt väldigt hårda krav på dig som företagare om du är i behov av pengar under en kort period. Du blir låst vid ett kontrakt som kommer att kosta dig mer än du egentligen vill. Men ibland har man inget val... Eller? 

Du har alltid ett val

Det finns idag mycket bra alternativ och du behöver inte boka in en tid där du blir synad i sömmarna. Driver du ett företag kan du faktiskt sälja dina fakturor istället, och slippa alla de stora kostnader som ett banklån medför. Här beskriver vi kort hur det fungerar. Vill du ha mer information? Klicka här för att veta mer om fakturaköp.

Du kontaktar företaget som köper fakturor genom att maila dem, fylla i ett formulär på sidan eller genom att ringa dem. De tittar på de fakturor du vill sälja till dem och fattar sedan ett snabbt beslut. Kostnaden är individuell, men hamnar ofta på en lägre totalsumma än vad en ränta skulle innebära och när allt är klart så har du pengarna på kontot inom 24 timmar. Det är snabbt, det är kostnadseffektivt och du får en hög likviditet utan att dra på dig lån eller gynna storbankerna.  

22 Jun 2019